پیوند لثه یکی از درمانهایی است که برای درمان مشکلات تحلیل رفتگی یا پسروی لثه مورد استفاده قرار می گیرد. این جراحی نسبتا ساده و سریع، یکی از روشهایی است که می تواند بیماری های لثه را برطرف و به زیباسازی ظاهر بیمار نیز کمک های شایانی کند. با توجه به این که این تحلیل رفتگی به مرور زمان رخ می دهد، در صورت عدم توجه بیمار به آن می تواند عواقب ناخوشایندی همچون از دست دادن لثه را برای بیمار به ارمغان بیاورد و این درمان، راهی برای رهایی از این مشکل است.
انجام جراحی لثه در مرکز تخصصی ایمپلنت رشت
پیوند لثه چیست؟
به طور کلی در طی پیوند لثه؛ متخصص ایمپلنت یا جراح لثه با برداشت بافت لثه از کام بیمار، و پیوند آن به محل مورد نظر مشکل تحلیل رفتگی لثه بیماران را رفع می کند.
با توجه به اینکه جراحی پیوند لثه؛ انواع متفاوتی دارد، معمولا بر اساس شدت آسیب وارده به بیمار، میزان تحلیل رفتن لثه و همچنین نیازهای شخصی هر بیمار، متخصص می تواند یک یا چند روش مختلف را برای درمان برگزیده وسپس براساس اولویت های موجود یکی از روشها را برای درمان لثه تحلیل رفته مورد استفاده قرار دهد.
مطلب مفید: معرفی انواع جراحی لثه
دلایل و علائم تحلیل رفتگی لثه
تحلیل رفتن لثه اتفاقی است در طی آن بافت لثه در امتداد طول دندان به سمت پایین پیش روی کند و سطح ریشه دندان نمایان شده و دندان بلندتر به نظر برسد. در این شرایط بخشی از دندان _ سمان و ریشه دندان _ که لازم است، همواره توسط لثه محافظت شده و در معرض عوامل خارجی قرار نگیرد؛ بیرون زده و در معرض پوسیدگی و انواع حساسیت های دندانی قرار می گیرد.
برخی از علائم شایع این بیماری، عبارتند از:
- حساس شدن لثه
- نمایان شدن رنگ زرد ریشه دندان
- لکه لکه شدن دندان
- حساس شدن دندان به پوسیدگی
- دندانهای بلند
- فضاهای خالی بین دندانها
- گیر کردن تکه های مواد غذایی
مطلب مفید: خونریزی لثه | از علل تا درمان خونریزی لثه
انواع جراحی پیوند لثه
جراحی پیوند لثه بسته شرایط بیمار و میزان آسیب و تحلیل رفتگی به سه شکل قابل اجرا است. این سه روش عبارتند از:
جراحی با گرافت و پیوند بافت همبند
در این روش؛ جراح بخشی از بافت سقف دهان را برش داده و سپس آن را به مکان مورد نظر برده و به این مکان بخیه می کند. به این بخش از بافت لثه که از کام بیمار برداشته میشود؛ اصطلاحا فلپ گفته می شود.
جراحی با پیوند لثه آزاد
این روش برای افرادی که لثه های نازکی دارند و مسئله دندانپزشک رفع این مشکل است، مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش جراح بافت لثه مورد نیاز را مستقیماً از لایه بالایی بافت روی سقف دهان جدا می کند و سپس این بافت آزاد را به لثه نازک اضافه می کند.
جراحی با پیوند پدیکل (پیوند لترال)
این عمل زمانی انجام می شود که به اندازه کافی بافت لثه در اطراف دندان های مجاور وجود داشته باشد. در این روش به جای اینکه بافت لثه مورد نیاز از سقف دهان برداشته شود؛ جراح از نزدیکی لثه بالا رفته، یک برش روی لثه ایجاد کرده و بخشی از آن را به سمت دندانی که لثه اش بالا رفته بخیه می کند.
مزایای جراحی پیوند لثه
انجام جراحی پیوند لثه؛ مزایای زیر را برای بیمار با خود به همراه دارد:
• کاهش حساسیت دندانی و درد و ناراحتی ناشی از آن با پوشانده شدن ریشه دندانها
• بهبود سلامت لثه ها و جلوگیری از تحلیل رفتن بیشتر آنها و در نتیجه کاهش امکان ابتلا به مشکلات پوسیدگی های دندانی
• ایجاد ظاهری زیبا برای بیمار چرا که تحلیل لثه سبب نمایان شدن ریشه ها می شود که این حالت باعث می شود که دندان ها بزرگتر و زردتر دیده شود. این جراحی باعث می شود که اندازه و طول دندان ها به حالت اولیه برگشته و دوباره زیبایی خود را به دست آورند.
مطلب مفید: تحلیل رفتن ریشه دندان : طبیعی در کودکی، دردسر در بزرگسالی!
عوارض جراحی پیوند لثه
عوارض جراحی پیوند لثه، مشکلاتی بسیار جزئی است که ممکن است در درصد بسیار اندکی از بیماران دیده شود. مهمترین این عوارض عبارتند از:
- خونریزی از بافت لثه
- تورم لثه ها
- لق شدن دندان
- افزایش حساسیت دندان
- ایجاد فاصله بین دندان ها
- عفونت
شما می توانید برای جراحی لثه به مرکز تخصصی ایمپلنت رشت به مدیریت دکتر آرش غفوری مراجعه نمایید. ما در مرکز تخصصی ایمپلنت در رشت به صورت تخصصی بر روی ایمپلنت دندان و جراحی لثه تمرکز کرده ایم و تضمین می دهیم که بهترین نتیجه را در زمینه ایمپلنت دندانی و جراحی لثه برای شما به ارمغان بیاوریم.
دیدگاهتان را بنویسید