مراقبت های بعد از ایمپلنت
جراحی کاشت ایمپلنت دندان مانند همه جراحی های دیگر بعد از عمل می تواند تبعات و عوارضی مثل خونریزی یا درد و یا عفونت و تورم داشته باشد. پایه تیانیومی ایمپلنت از طریق برش و جراحی بافت لثه درون استخوان فک قرار میگیرد بنابراین مقداری درد و تورم بعد از جراحی در دوره نقاهت طبیعی است. یکی از سوالات و نگرانی های بسیاری از بیماران ما در مرکز تخصصی ایمپلنت دندان و جراحی لثه دکتر آرش غفوری در رشت بعد از جراحی کاشت دائمی دندان ( کاشت ایمپلنت ) این است که چه اقداماتی برای کاهش درد و سرعت روند بهبودی لازم است و معمولا دارو های لازم بعد از کاشت ایمپلنت و مراقبت های بعد از ایمپلنت را برای بیمار توضیح میدهند.
در ادامه موارد مهم و لازم بعد از جراحی کاشت ایمپلنت را توضیح میدهیم، پس تا ادامه مطلب همراه ما باشید.
داروهای تجویزی بعد از جراحی کاشت ایمپلنت
معمولا متخصصین ایمپلنت و جراحان بعد از پایان جراحی برای جلوگیری و متوقف کردن درد و خونریزی بیمار اقدامات لازم و داروهای تجویزی مناسب را برای بیمار توضیح و مراقبت های بهداشتی بعد ایمپلنت می دهند.
اکثر متخصصین برای از بین بردن خونریزی ها، ورم و کبودی ها و احتمالا درد های موضعی مصرف آنتی بیوتیک و داروهای ضد درد (مسکن) را پیشنهاد می کنند. داروهای آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت های احتمالی توصیه می شوند و استفاده از قرص هایی مثل استامینوفن، ایبوپروفن، Nuprin ,Advil و …می تواند در کاهش درد ها بسیار موثر باشند. البته توجه داشته باشید که مصرف هرگونه دارویی باید با دستور پزشک باشد .
در صورت شدید شدن علائم مثل تب و تورم شدید باید هر چه سریعتر با متخصص خود تماس بگیرید. اگر فردی به هر دلیلی نتواند از داروی مسکن ایبوپروفن استفاده کند، می تواند هر ۴ ساعت یک بار قرص Tylenol مصرف کند. در صورت درد شدید بعد از جراحی ممکن است متخصص ایمپلنت داروهای زیر را علاوه بر ایبوپروفن برای بیمار تجویز کند:
- ویکودین
- نورکو یا لورتاب (هیدروکدون با استامینوفن)
- تیلنول با کدئین یا پرکوست (اکسی کدون با استامینوفن)
در زمان مصرف این داروها رانندگی نکنید و از مصرف نوشیدنیهای الکلی خودداری کنید. علاوه بر داروهای مسکن ژل های تسکین دهنده درد نیز در کاهش درد اثر گذار هستند. به این صورت که به اندازه خمیدگی سر سرنگ، مواد داخل آن را بر روی تاج دندان تزریق می کنید. این ژل نوعی تسکین دهنده درد دندان است.
تب و لرز ادامه دار:
عفونت یکی از عوامل ایجاد تب و لرز در بدن است. در صورتی که ایمپلنت دندان دچار عفونت شود به شدت باید جدی گرفته شود و سریع اقدام به درمان صورت بگیرد. به این دلیل که عفونت ایمپلنت دندان اگر به موقع درمان نشود می تواند آسیب جدی به لثه وارد کند و موجب از بین رفتن بافت آن در اطراف ایمپلنت دندان شود.
در برخی موارد حتی ممکن است به بیرون آمدن ایمپلنت دندان از استخوان منجر گردد. از سوی دیگر نادیده گرفتن عفونت لثه ها در دراز مدت موجب ورود باکتری ها به خون شده و آسیب جدی به بیمار وارد خواهد کرد. تب و لرز از علائم هشدار دهنده در این زمان است. بنابراین به شدت توصیه می شود در صورت بروز تب و لرز بعد از ایمپلنت دندان به دندانپزشک معالج خود مراجعه کنید و به مصرف دارو اکتفا نکنید.
در اکثر موارد میزان عفونت ایمپلنت دندان کم است. در این صورت پزشک با تجویز آنتی بیوتیک، آن را درمان خواهد کرد. اما گاهی ممکن است عفونت بسیار شدید بوده و نیاز به درمان وسیع تر آن باشد که این عمل طبق تشخیص دندانپزشک و با استفاده از تجهیزات دندانپزشکی یا لیزردرمانی و… انجام خواهد شد.
نکات ضروری مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان
تا به این جا با مواردی در مورد عمل ایمپلنت دندان آشنا شده ایم؛ اما زمانی که شما ایمپلنت را انجام می دهید، فرآیند درمانی تان به اتمام نرسیده است. مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت به اندازه خود عمل کاشت اهمیت دارد و اگر آن ها را به درستی انجام ندهید، ممکن است در ایمپلنت دندان مشکلاتی ایجاد شود. پس باید مراقبت های پس از ایمپلنت را خیلی مهم و تاثیر گذار در نظر بگیریم. در ادامه یک سری مواردی را به شما می گوییم که حتما باید آن ها را انجام دهید.
افراد سالخورده ، بیماران دیابتی و افراد سیگاری همچنین بیمارانی که مشکل سیستم ایمنی بدن دارند یا از کمبود یا اضافه وزن رنج می برند بعد از جراحی ایمپلنت بیشتر در معرض عفونت هستند. البته درد و خونریزی موضعی بعد از کاشت دندان طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد. بیمار باید در دوره نقاهت بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کند.
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان در روزهای اول پس از کاشت ایمپلنت
در روزهای اول حدودا 48 ساعت پس از عمل ایملپنت مهم ترین دوره نقاهت شما به شمار می رود. اگر یک سری مراقبت ها را در این زمان انجام ندهید در کاشت ایملپنت شما مشکلاتی ایجاد می شود؛ چون که بسیاری علائم و حساسیت ها در این زمان بروز پیدا می کند.
- در ساعت های ابتدایی پس از جراحی، گاز پانسمان را عوض نکنید و آن را به آرامی روی محل جراحی فشار دهید.
- اگر پس از برداشت گاز، خون ریزی کاهش پیدا نکرده بود، مجدد آن را روی محل گذاشته و آن را تعویض کنید.
- محل کاشت را به هیچ عنوان دستکاری نکنید ممکن است باعث بروز عفونت شود.
- اگر در روزهای ابتدایی با علائمی مانند خونریزی و ورم لثه مواجه شدید نگران نباشید و پس از گذشت زمان بهبود پیدا می کند.
- در زمان خواب حتما سرتان بالاتر از بدن تان قرار دهید.
- انجام فعالیت های سنگین پس از عمل ایمپلنت مشکل ساز است تا چند روز این کارها را انجام ندید.
- پس از کاشت در روز های اول از نوشیدنی های گازدار خودداری کرده و وعده های غذایی نرم مصرف کنید تا به بافت لثه فشاری وارد نشود.
- اگر خونریزی شما کم نشد حتما با دندانپزشک متخصص خود مشورت کنید.
- داروها و قرص هایی که برای جلوگیری از بروز عفونت تجویز می شوند را در سروقت مصرف کنید.
- یکی از مواردی که می تواند از عفونت جلوگیری کند قر قره کردن آب نمک می باشد.
- تا 24 ساعت اولیه، باید از مواد غذایی نرم استفاده کنید. بهتر است تا بهبودی کامل از غذاهای سفت استفاده نکنید.
- استفاده از مسواک نرم
- استفاده از کمپرس یخ می تواند باعث کاهش تورم و درد و خونریزی باشد
- استراحت بعد از ایمپلنت و عدم فعالیت سنگین مثل ورزش های مبارزه ای و بدن سازی تا چند روز بعد از عمل توصیه می شود.
مراقبت های 3 الی 4 روز بعد از کاشت ایمپلنت
- مصرف الکل و نوشیدنی های گازدار، نوشابه ممنوع
- تب، عفونت نباید بیش از دو روز ادامه پیدا کنند
- در صورت واکنش نسبت به داروی های مصرفی، سریعا با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
- مقداری تورم و درد در محل عادیست بهترین کار این است که از کمپرس گرم استفاده نمایید.
- بهداشت دهان و دندان تان را رعایت کنید.
تا چه مدت پس از کاشت ایمپلنت باید دارو مصرف شود؟
معمولا به تجویز متخصصین ۵ تا ۷ روز پس از کاشت ایمپلنت از داروهای مسکن استفاده می شود اگر بعد از گذشت این مدت درد و خونریزی کمتر نشد حتما باید به متخصص ایمپلنت خود مراجعه کنید تا علت را بررسی کند. به طور کلی مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک مناسب نیست و توصیه نمیشود و ممکن است اسهال و واکنشهای آلرژیک به همراه داشته باشد.
معمولا دوره نقاهت جراحی ایمپلنت بین ۳ تا ۶ ماه است. در حین جراحی از بی حسی موضعی استفاده میشود به همین دلیل بعد از پایان عمل طبیعی است که تا چند روز با از بین رفتن بی حسی درد احساس شود.
جمع بندی
در حدود دو الی سه روز بعد از جراحی ممکن است درد و خونریزی جزئی داشته باشید. به همین دلیل باید داروهای تجویز شده را تا مدت مشخص شده توسط متخصص ایمپلنت خود مصرف کنید. در صورتی که بعد از انجام درمان خود استراحت کافی نداشته باشید، احتمال بروز بیماری به نام پری ایمپلنتیتیس (عفونت اطراف ایمپلنت) که سبب خونریزی و التهاب می شود، وجود خواهد داشت.
برای مراقبت از ایمپلنت ها در صورت عدم مصرف دارو بعد از کاشت ایمپلنت و عدم استراحت کافی، شما مانع از جوش خوردن درست و صحیح پایه ایملپنت با استخوان فک خود خواهید شد. با این کار بافت های اطراف ایمپلنت دچار عفونت شده و می تواند فرآیند درمان را با مشکلاتی رو به رو نماید.
دکتر آرش غفوری متخصص ایمپلنت دندان بعد از پایان جراحی کاشت دندان نکات لازم و داروهای مسکن کافی را جهت بهبودی سریع و کامل به بیماران خود تجویز می کند تا از عوارض جدی بعد از جراحی جلوگیری شود.
مرکز تخصصی ایمپلنت رشت با استفاده از تجهیزات مدرن و پیشرفته از قبیل استفاده از سوزن های لیزر کات که باعث میگردد هیچ گونه دردی هنگام تزریق داروی بیحسی متوجه بیمار نگردد و همینطور استفاده از دارو های بیحسی خاص مانند بوپیواکایین و با تکنیک های منحصر به فرد دکتر آرش غفوری در کاشت ایمپلنت و در کمترین زمان ممکن باعث گردیده دغدغه اصلی بیماران که همان احساس درد در هنگام درمان های دندانپزشکی است رفع گردد و این مرکز به عنوان بهترین مرکز کاشت ایمپلنت بدون درد شناخته شود.
دیدگاهتان را بنویسید