ایمپلنت دندانایمپلنت و دیابت

دکتر آرش غفوری متخصص ایمپلنت دندان و جراحی لثه با بیماران دیابتی یا قند خون زیادی مواجه شده است که برای کاشت دندان های از دست رفته خود به مرکز مراجعه کرده اند. نگرانی و دغدغه های بیماران دیابتی نیازمند به کاشت ایمپلنت می تواند یک موضوع مهم و حیاتی برای مراجعین و کاربران محترم مرکز تخصصی ایمپلنت دندان دکتر آرش غفوری باشد. به همین دلیل ما در این مطلب به بررسی سوالات مهم شما در زمینه بیماری دیابت و کاشت ایمپلنت دندان می پردازیم.

 

دیابت و ایمپلنت

بیماری دیابت انواع مختلفی دارد و وضعیت بیماران بسته به شرایط بدنی، سن، تغذیه و … متفاوت  می باشد. اگر فردی مرض قند دارد و دارو مصرف نمی‌ کند، اصطلاحا به دیابت کنترل نشده مبتلا است و انجام ایمپلنت برای او به شدت خطرناک می‌ باشد. بسیاری از افرادی که به دیابت مبتلا هستند، مشکلات مختلفی در دهان و دندان دارند یا زخم‌ هایی را در بدن خود مشاهده می‌ کنند که بدون دلیل بوجود آمده و التیام پیدا نمی‌ کنند.

حال تصور کنید چنین فردی با شرایط حاد سلامتی، عمل ایمپلنت را هم انجام دهد، قطعا زخم‌ هایی که در لثه بوجود می‌ آیند خطر بزرگی برای او خواهند بود و شاید تا ماه‌ ها بهبود پیدا نکنند. همین موضوع زمینه‌ ای برای رشد عفونت در لثه و دهان است.

اگر به دیابت مبتلا هستید ولی دارو مصرف می‌ کنید و دیابت تحت کنترل است، می‌ توانید ایمپلنت انجام دهید. پیش از این تصمیم از پزشک متخصصی که دیابت شما را کنترل می‌ کند، راهنمایی بخواهید چنانچه پزشک انجام ایمپلنت را بلامانع دانست به دندانپزشکی مراجعه کنید ولی پیش از آغاز عمل ایمپلنت پرونده بیماری دیابت خود را در اختیار دندانپزشک قرار دهید و او را از وضعیت خود مطلع کنید.

 

 

دیابت کنترل نشده

یکی از افرادی که نمی توانند ایمپلنت دندان انجام دهند مبتلایان به دیابت کنترل نشده اند. البته بسیاری از اشخاصی که مبتلا به دیابت نوع یک یا دو هستند و با مصرف دارو یا تزریق انسولین آن را کنترل می کنند و به عبارتی قند خون آنها تحت کنترل نیست و بالا و پایین می شود مشکلی برای انجام ایمپلنت ندارند. فقط افرادی که بیماری دیابت خود را تحت کنترل ندارند یا جهت کنترل قند خونشان دارو مصرف نمی کنند؛ میتواند پس از کنترل قند خون عمل کاشت دندان به روش ایمپلنت را انجام دهند.

توجه داشته باشید که انجام ایمپلنت دندانی نه تنها برای بیماران دیابتی هیچ خطری ندارد بلکه کاشت دندان می تواند به حفظ سلامت دهان و دندان و قلب آنها نیز کمک کند. اما محدودیت برای انجام ایمپلنت دندانی در افرادی که به دیابت کنترل نشده دچار هستند وجود دارد چون می ‌تواند موجب بیماری لثه یا بروز عفونت پس از انجام ایمپلنت شود.

 

آیا کاشت ایمپلنت دندان برای بیماران دیابتی خطرناک است یا خیر؟

به طور کلی کاشت ایمپلنت دندان برای بیماران قندی خطرناک نیست. کاشت دائمی دندان از طریق ایمپلنت باعث می شود که افراد نیازی به دندان مصنوعی های سنتی خود نداشته باشند و این می تواند تضمین کننده سلامتی بیمار دیابتی باشد. ایمپلنت دندان برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند ممنوع نیست، اما اگر یک بیمار دیابتی هستید بهتر است بدانید که دیابت باعث می شود نسبت به دیگران بیشتر در معرض شکست ایمپلنت باشید.

البته ایمپلنت دندان برای بیمارانی که دیابت کنترل نشده دارند، در هیچ صورتی مناسب نیست اما ایمپلنت دندان برای دیابت کنترل شده می تواند موفقیت آمیز باشد. تحقیقات نشان داده است تا زمانی که دیابت به خوبی تحت کنترل باشد، کاشت ایمپلنت می تواند مطمئن و ایمن باشد دقیقا شبیه افرادی که مبتلا به دیابت نیستند و این می تواند یک خبر خوشحال کننده برای افرد مسن مبتلا به قند خون باشد که برای جایگزینی پروتزهای مصنوعی خود نیاز به کاشت ایمپلنت دندان دارند.

 

چرا ایمپلت دندان در افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض شکست قرار دارد؟

میزان شکست ایمپلنت دندان در افراد دیابتی بسیار بالاست. به این دلیل که بهبودی زخم جراحی ایمپلنت در افراد دیابتی نوع 1 یا نوع 2 مدت زیادی طول می کشد و همچنین بیماران دیابتی خیلی راحت تر از افراد سالم دچار عفونت می شوند به همین دلیل عفونت‌هایی مانند عفونت‌های لثه در افراد مبتلا به دیابت بسیار زیاد است و این عفونت ها می توانند خطر شکست ایمپلنت دندان را ده برابر افزایش دهند و عوارض دیگری را به همراه داشته باشند.

 

روند درمان در افراد مبتلا به دیابت

همانطور که می دانید پایه های تیتانیومی ایمپلنت های دندانی در استخوان فک کاشته می شوند. این پایه ها برای ادغام با استخوان فک (استئواینتگراسیون) به عملکرد های طبیعی بدن نیاز دارند. ادغام کامل ایمپلنت با استخوان فک و بهبود لثه ها دقیقا همان چیزی است که ایمپلنت های دندانی را بسیار شبیه دندان های طبیعی می کند و دلیل برتری نسبت به بریج ها یا پروتز دندان معمولی هستند.

همانطور که گفتیم روند بهبودی در مبتلایان به دیابت نسبت به دیگران کندتر می باشد و بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده بهبودی دشوارتر و طولانی تری دارند. به همین دلیل متخصص ایمپلنت شما ممکن است از شما بخواهد که قبل از درمان ایمپلنت دندان، با متخصص داخلی خود برای کنترل دیابت خود همکاری کنید. زمانی که دیابت کنترل شود بیمار آماده شروع درمان ایمپلنت دندان خواهد بود.

 

نقش موثر کاشت ایمپلنت دندان در رژیم غذایی مناسب بیماران دیابتی

ایمپلنت های دندانی می توانند به یک بیمار دیابتی در حفظ یک رژیم غذایی سالم کمک کننده باشند. به این صورت که رژیم‌های غذایی سالم برای بیماران قند خون شامل بسیاری از غذاها و سبزیجات تازه و سالم است که نیاز به جویدن بیشتری دارند. ثابت بودن و دائمی بودن ایمپلنت های دندانی خوردن غذاهای مورد نیاز را در مقایسه با دندان مصنوعی بسیار آسان تر می کند.

دندان های مصنوعی به دلیل حرکت و جابجایی باعث حساسیت لثه و زخم می شوند و خوردن غذاهایی که نیاز به جویدن زیاد دارند، مانند سبزیجات مغذی و فیبردار را تا حدودی غیرممکن می کنند. دندان مصنوعی به دلیل عملکرد ضعیف باعث می شود فرد تمایلی به خوردن غذاهایی که می تواند برای دیابت مفید باشد نداشته باشد و به گزینه های نرم تر، فرآوری شده و کربوهیدرات بالاتر روی می آورد که می توانند کنترل سطح قند خون را غیرممکن کند.

ایمپلنت علاوه بر تاثیر مثبت در رژیم غذایی بیماران دیابتی، التهاب، حساسیت و عفونت‌ را از بین می‌برد.

بیماران دیابتی می توانند یکی از چهار نوع روش کاشت دندان را که در حال حاضر برای جایگزینی دندان های از دست رفته انجام می شود، انتخاب کنند. دکتر آرش غفوری قبل از ارائه روش مناسب ابتدا با بیمار مبتلا به قند خون در مورد میزان موفقیت و دلایل شکست آن صحبت می کند تا بیمار با یک شناخت کامل تصمیم گیری کند. روش های مناسب ایمپلنت دندان برای بیماران مبتلا به دیابت را بررسی می کنیم.

 

 

روش All on 4

در این روش کاشت ایمپلنت، چهار پایه ایمپلنت مجموعه کاملی از دندان‌های فک پایین یا بالا را پوشش می دهد. کاشت ایمپلنت در این روش به گونه ای انجام می شود که حمایت استخوان موجود به حداکثر خود می رسد و نیازی به پیوند استخوان نیست. اگر شما یک بیمار قند خونی هستید که نیاز به تعویض یا جایگزینی تمام دندان های بالا و پایین خود دارید، این روش کاشت ایمپلنت یک انتخاب ایده آل است.

 

ایمپلنت دندان پایه کوتاه (مینی ایمپلنت) در بیماران مبتلا به دیابت

مینی ایمپلنت ها برای افرادی مناسب است که فقط یکی از دندان های خود را از دست داده باشند. باتوجه به مزایایی که این ایمپلنت ها دارند اما یک راه حل دائمی نیستند و نیاز به ترمیم و جایگزینی دارند، بنابراین نمی تواند انتخاب خوبی برای افراد مبتلا به دیابت باشد زیرا ترمیم و جایگزینی ممکن است لثه ها را مستعد عفونت کند.

 

بریج دندان

معمولا برای پر کردن جای خالی یک دندان از تکنیک بریج دندان استفاده می‌کنند که این روش برای کوتاه‌ مدت خوب است، اما دندان‌ های کنار جای خالی را در معرض پوسیدگی قرار می‌دهد که در نهایت منجر به ارائه درمان های دیگر می شود. این روش هم برای بیماران دیابتی نمی تواند روش مناسبی باشد.

 

ایمپلنت دندان در یک روز

در این روش فرد در همان روز دندان از دست رفته خود را جایگزین می کند. این روش هم یک گزینه خوب برای بیماران دیابتی نیست، چون متخصص برای اینکه بتواند در یک روز کاشت دندان را انجام دهد نیاز به اقدامات دیگر و زمان بهبودی لازم قبل از ارائه این روش دارد.

 

جمع بندی

با پیشرفت‌ علم و تحقیقات انجام شده در روش‌های جراحی ایمپلنت دندان اکنون بیماران دیابتی نسبت به قبلاً، میزان موفقیت بالاتری در جراحی ایمپلنت دندان دارند. البته افراد مبتلا به قند خون کنترل نشده برای قرار دادن تاج مصنوعی دندان به زمان بیشتری برای بهبود ایمپلنت کاشته شده نیاز دارند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کاشت ایمپلنت دندان برای بیماران دیابتی می توانید به مرکز تخصصی ایمپلنت دندان و جراحی لثه دکتر آرش غفوری در رشت مراجعه کنید. دکتر آرش غفوری بعد از سالها تجربه موفقت آمیز در زمینه کاشت ایمپلنت دندان می تواند یک مشاوره کافی و لازم را برای برطرف کردن ابهامات در اختیار مراجعین خود قرار دهد.

دکتر آرش غوری بهترین متخصص ایمپلنت دندان در مرکز تخصصی ایمپلنت رشت می باشد که با توجه به شرایط و وضعیت خاص بیمار خود بهترین برنامه درمانی کاشت دندان را طراحی و ارائه می دهد.انواع روش های ایمپلنت دندان در رشت مانند ایمپلنت فوری در رشت ، ایمپلنت all on 4 در رشت , … برای جایگزینی دندان های از دست رفته افراد با شرایط و نیاز های مختلف بیماران ارائه میگردد.

شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس و یا از طریق بخش مشاوره آنلاین ایمپلنت سوالات خود را مطرح نمایید. به سرعت آماده پاسخگویی به سوالات شما هستیم.

شما عزیزان همینطور میتوانید برای آگاهی از هزینه تخمینی کاشت ایمپلنت دندان وارد بخش قیمت کاشت دندان و هزینه کاشت دندان شوید و یا با مرکز تخصصی ایمپلنت رشت تماس و وقت ملاقات با دکتر آرش غفوری دریافت و طرح درمان دقیقی از ایشان دریافت نمایید.

 

 

 

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر