فهرست محتوا مقاله :
عوامل موثر در طول عمر ایمپلنت دندان
یکی از سوالاتی که ما در مرکز تخصصی ایمپلنت به طور مکرر از مراجعین خود دریافت می کنیم این است که ماندگاری و طول عمر ایمپلنت های دندانی چقدر است؟ آیا مادام العمر می توانند جای خالی دندان های از دست رفته را پر کنند یا بعد از مدتی نیاز به ترمیم و تعویض آن دارند؟
کاشت ایمپلنت یکی از روش های محبوب با کارایی بالا در جایگزین کردن دندان های از دست رفته می باشد. دکتر آرش غفوری متخصص ایمپلنت دندان و جراح لثه تاکنون موفقیت های زیادی را در زمینه کاشت دائمی دندان از طریق کاشت ایمپلنت دندان برای بیماران خود ارائه داده است. همانطور که می دانید ایمپلنت ها پایه های تیانیومی سازگار با آناتومی بدن هستند که به عنوان ریشه های مصنوعی دندان از طریق جراحی درون استخوان فک بیمار در جای مناسب خود قرار می گیرند.
جراحی ایمپلنت دندان یک جراحی تقریبا حساس و مهمی است که در صورت درست اجرا نشدن می تواند عوارض جدی برای سلامتی دهان و دندان بیمار داشته باشد به همین دلیل توصیه ما به شما این است که برای داشتن یک نتیجه موفقیت آمیز با ماندگاری بالا در کاشت دائمی دندان حتما به بهترین متخصص ایمپلنت و نام آشنا مراجعه کنید.
طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟
اگر متخصص ایمپلنت دندان تمام مراحل جراحی و کاشت ایمپلنت دندان را به خوبی رعایت کرده باشد و در جراحی کاشت ایمپلنت از تجهیزات و تکنیک های پیشرفته دندانپزشکی استفاده کرده باشد می توان از نتیجه کاشت دندان انتظار موفقیت آمیز بودن آن را داشت. در این شرایط بیمار می تواند در صورتی که از ایمپلنت خود مراقبت کافی را انجام دهد، حداقل 20 سال و در مواردی تا آخر عمر از ایمپلنت دندان استفاده کند. به طور کلی طبق تحقیقات انجام شده میزان موفقیت جراحی های ایمپلنت دندان بیشتر از 15 سال می باشد.
طول عمر ایمپلنت ها رابطه مستقیمی با مقاومت و جنس آن ها دارد. اگر یکی از مراحل کاشت ایمپلنت به خوبی انجام نشود مثلا مرحله ادغام و پیوند استخوان با پایه کامل نشود در طول عمر و ماندگاری ایمپلنت تاثیر دارد.
روش های مختلفی برای کاشت ایمپلنت وجود دارد که عبارتند از:
- کاشت ایمپلنت فوری بعد از کشیدن دندان
- نصب تاج دندان بعد از کاشت ایمپلنت
- کاشت مینی ایمپلنت دندان
- کاشت ایمپلنت دیجیتالی
در هر روش متخصص ایمپلنت باید برنامه ریزی دقیق جهت کاشت ایمپلنت انجام و طرح درمان دقیقی ارائه دهد.
تجربه نشان داده است که طول عمر ایمپلنت ها در دو نوع فک بالا و پایین با یکدیگر تفاوت دارند. ایمپلنت های فک بالا فشار های بیشتری را تحمل می کنند به همین دلیل ممکن است پس از گذشت 10 تا 12 سال کمی از سلامت خود را از دست بدهند در حالی که ایمپلنت های فک پایین بعد از گذشت همین مدت مقدار بیشتری از سلامت خود را حفظ کرده اند.
آیا دوام ایمپلنت ها شبیه دندان های طبیعی است؟
باکتری هایی که در دهان موجود هستند، می توانند با مصرف مواد قندی، اسید تولید کنند که اسید تولید شده سبب آسیب به مینای دندان و پوسیدگی دندان می شود. اگر پوسیدگی دندان درمان نشود، احتمال از بین رفتن دندان به طور کامل وجود دارد. اما جالب است بدانید، پایه تیتانیومی ایمپلنت نسبت به اسید بسیار مقاوم بوده و دچار پوسیدگی نمی شود. بنابراین در بعضی موارد ایمپلنت ها ماندگاری بیشتری نسبت به دندان های طبیعی دارند. البته تاج دندان قرار گرفته بر روی ایمپلنت ، در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، می تواند دچار عفونت و پوسیدگی دندان شود.
عوامل موثر در طول عمر ایمپلنت دندان
نحوه مراقبت از ایمپلنت
همانطور که گفتیم یکی از مهم ترین عامل های موثر در ماندگاری ایمپلنت نحوه نگه داری و مراقبت از سلامت دهان و دندان است. به این صورت که معاینات سالیانه و بهداشت روزانه به طور منظم رعایت شود و در صورت بروز هرگونه مشکل در مراحل اولیه جلوگیری شود.
موقعیت قرار گیری ایمپلنت دندان
موقعیت قرار گرفتن ایمپلنت دندان در دهان میزان طول عمر کاشت دندان را تعیین می کند. ایمپلنت هایی که در قسمت پشت دهان قرار گرفته اند و جایگزین دندان های خلفی شده اند، به دلیل استفاده بیشتر در جویدن فشار بیشتری را تحمل می کنند به همین دلیل ممکن است ایمپلنت های پشت دهان سریعتر از قسمت جلوی دهان خراب شوند.
استعمال دخانیات
یکی از مواردی که به شدت بر طول عمر ایمپلنت دندان تاثیر گذار است، مصرف سیگار و مواد مخدر می باشد. که باعث کاهش ماندگاری ایمپلنت دندان می شوند.
جنس ایمپلنت دندان
جنس و برند ایمپلنت دندان استفاده شده ، نقش مهمی را در طول عمر ایمپلنت دندان ایفا می کنند، هرچه ایمپلنت استفاده شده از برند و کیفیت مرغوب تر انتخاب شود، احتمال موفقیت و ماندگاری ایمپلنت دندان افزایش می یابد. در واقع برند ایمپلنت دندان و تکنولوژی ساخت آن تاثیر زیادی در ماندگاری آن دارد. و مسلما هر چه قدر کیفیت ساخت ایمپلنت بیشتر باشد قیمت ایمپلنت دندان نیز بیشتر میشود.
تخصص و مهارت دندانپزشک
تخصص و مهارت دندانپزشک و متخصص ایمپلنت یکی دیگر از موارد موثر در نتیجه و ماندگاری بیشتر ایمپلنت های کاشته شده می باشد. اگر دندانپزشک مهارت کافی برای کاشت ایمپلنت دندان را نداشته باشد، بعد از مدت کوتاهی کاشت ایمپلنت با شکست رو به رو خواهد شد.
داشتن عادات نامناسب
عادت دندان قروچه در شب یا عادت به استفاده از دندان ها در باز کردن در قوطی یا هر چیز سفت دیگری می تواند عمر ایمپلنت دندان را کم کند. برای افرادی که عادت به دندان قروچه در شب دارند متخصص، نایت گارد را به آنها توصیه می کند.
شرایط بیمار قبل از کاشت ایمپلنت
شرایط بیمار می تواند در این زمینه عاملی موثر باشد. سن و سال بیمار برای کاشت ایمپلنت، میزان تراکم استخوان فک و بافت لثه از عواملی است که طول عمر ایمپلنت دندان را تعیین می کند. برای افزایش دوام و ماندگاری ایمپلنت دندان بیمار باید کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت باشد. دندانپزشک پیش از شروع فرایند کاشت دندان، شرایط بیمار را بررسی میکند و در صورتی که هر گونه مشکلی در استخوان فک یا لثه وجود داشته باشد؛ آن را برطرف کرده و سپس فرایند کاشت پایه ایمپلنت را ادامه میدهد.
فرایند استئواینتگریشن
اصلی ترین عامل حفظ و ماندگاری ایمپلنت دندان در استخوان فک نحوه تکمیل فرآیند اسئواینتگریشن (ادغام استخوان و پایه) بعد از کاشت پایه ایمپلنت در استخوان فک است. فرایند ادغام و جوش خوردن استخوان در طی چند ماه بعد از کاشت ایمپلنت در استخوان فک کامل میشود. مدت کافی برای جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک لازم است تا یک ساختار مستحکم و دائمی برای دندان وجود داشت باشد.
جمع بندی
در صورت انجام مراقبت های لازم ماندگاری ایمپلنت ها از دندان های طبیعی هم بیشترمی شوند. ظاهر مشابه ایمپلنت با دندان های طبیعی دلیل محبوبیت آن در بین مردم می باشد. پایه تیتانیومی ایمپلنت که در استخوان فک قرار می گیرد، قابل مشاهده نبوده و دقیقا عملکردی شبیه ریشه دندان دارد. دکتر آرش غفوری متخصص ایمپلنت دندان برای کاشت دائمی دندان از مرغوب ترین و بهترین برندهای ایمپلنت برای کاشت ایمپلنت درون استخوان فک استفاده می کند. نتایج به دست آمده و رضایت بیماران از کاشت ایمپلنت های خود گواه بر مطمئن بودن کاشت دندان در این مرکز تخصصی می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید