عمل پیوند لثه نوعی عمل جراحی دندانپزشکی است و برای ترمیم لثه ای که دچار پسروی و تحلیل شده است مورد استفاده قرار میگیرد. دکتر آرش غفوری متخصص ایمپلنت دندان و جراح لثه در رشت مشکلات و بیماری های لثه بیماران خود را بررسی کرده و در صورت نیاز به عنوان بخشی از درمان برای بیماران خود در محیطی مجهز به پیشرفته ترین امکانات دندانپزشکی جراحی پیوند لثه را انجام می دهد.
اگر به تازگی درگیر بیماری لثه و متوجه تحلیل بافت آن خود شده اید بهتر است هر چه زودتر تحت درمان مناسب قرار بگیرید. ممکن است به دنبال شناخت و اطلاعات کافی در مورد این جراحی و اینکه آیا نیاز به انجام آن دارید یا خیر باشید. ما در این مطلب در مورد چگونگی پیوند لثه و موارد مورد نیاز به این جراحی توضیحات لازم را ارائه می دهیم.
جراحی پیوند لثه چیست و توسط کدام دندانپزشک انجام می شود؟
این جراحی معمولا توسط متخصص لثه یا پریودنتیست انجام میشود. جراح لثه از قسمت کام دهان بافت لازم را برمیدارد و به قسمتی از لثه که دچار پسروی و تحلیل شده است پیوند میزند. جراحی با استفاده از بی حسی موضعی انجام میشود و بیمار هیچ دردی را در طول درمان حس نخواهد کرد. تحلیل لثه به مرور زمان اتفاق میفتد و معمولا تا زمانی که شدید نشود بیمار متوجه آن نمی شود و در صورت عدم درمان، می تواند منجر به از دست دادن دندان شود. با تحلیل بافت لثه ریشه دندان بیرون زده می شود که ممکن است باعث افزایش حساسیت، به ویژه هنگام خوردن یا نوشیدن غذاهای گرم یا سرد شود.
در بعضی موارد جراحی فوق گاهی با اهداف زیبایی مانند اصلاح لبخند یا ترمیم آسیب های قبلی انجام می شود. به همین دلیل این پیوند یکی از روش های اصلاح طرح لبخند محسوب می شود.
انواع مختلف جراحی پیوند لثه
پریودنتیست با توجه به شرایط بیمار و شدت آسیب و نیاز فردی، مناسب ترین روش پیوند را انجام می دهد. پریودنتیست قبل از شروع جراحی با استفاده از بی حس کننده موضعی بیمار را آماده می کند. یکی از روش های مختلف این جراحی به تشخیص پریودنتسیت بعد از معاینات کامل، به صورت یکی از روش های زیر ارائه می شود.
عمل جراحی لثه با پیوند بافت همبند
در این روش متخصص پریودنتیست قسمتی از سقف دهان را برای ناحیه مورد نظر برش میدهد که به آن فلپ میگویند. بافت مورد نظر به قسمت تحلیل رفته لثه و برای پوشاندن ریشه، متصل شده و بخیه زده میشود.
پیوند لثه آزاد
این روش جراحی بیشتر برای کسانی استفاده میشود که لثه های آنها نازک بوده و برای ضخیم کردن آن نیاز به بافت اضافی دارند. در این شیوه ابتدا جراح بافت لثه را مستقیماً از بافتهای سقف دهان یا همان کام خارج می کند و روی بافت لثه موجود قرار میدهد. به مرور زمان بین آنها ارتباط و پیوستگی شکل میگیرد و نتیجه مورد نظر را ارائه می دهد.
پیوند جانبی (پیوند لترال)
این جراحی با دو روش دیگر کاملا متفاوت است و هیچ بافتی از سقف دهان برداشته نمی شود و زمانی انجام میشود که بافت کافی در اطراف دندانهای مجاور وجود داشته باشد و نیازی به پیوند بافت از سقف دهان نباشد. به این صورت که پریودنتیست بافت را از نزدیکی لثه آسیب دیده برش می دهد و به قسمت از بین رفته و تحلیل رفته انتقال میدهد و در همان محل نیز بخیه زده میشود. کار دیگری که جراح انجام میدهد این است که بافت را به سمت بالا و پایین حرکت می دهد و از این طریق ریشه دندان ها را می پوشاند.
تسریع روند بهبودی بعد از جراحی
تا مدتی بعد از عمل پیوند به منظور درمان سریعتر، از مسواک زدن یا کشیدن نخ دندان در اطراف محل پیوند شده خودداری کنید
- با استفاده از دهانشویه های آنتی باکتریال، مانع از تشکیل پلاک در اطراف موضع عمل شوید
- برای کاهش خطر عفونت، آنتی بیوتیک مصرف کنید
- ورزش نکنید
- از خوردن غذاهای سفت هر غذایی که به سختی جویده شود خوداری کنید و غذاهای نرم و خنک میل کنید
- سیگار نکشید
- روند بهبودی کامل معمولا بین 1 تا 2 هفته طول میکشد اما یک روز بعد از عمل میتوانید به زندگی روزمره خود بازگردید.
- اگر در مدت نقاهت بعد از جراحی درد داشته باشید میتوانید با داروهای مسکن کنترل کنید. همچنین ممکن است دندان ها نسبت به مواد غذایی سرد و یا گرم حساس باشند، که طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد.
ممکن است برخی افراد بعد از این عمل یک یا چند تا از علایم زیر را تجربه کنند که بهتر است در اسرع وقت با متخصص خود در میان بگذارند
- خونریزی از بافت لثه
- تورم ناحیه جراحی شده
- لق شدن دندان
- افزایش حساسیت دندان
- ایجاد فاصله بین دندان ها
- عفونت
هزینه پیوند لثه چقدر است؟
هزینه این روش جراحی بستگی به روش انجام شده توسط پریودنتیست دارد. اگر بیمار تحت پوشش بیمه باشد و هدف از انجام جراحی درمان و جلوگیری از پیشرفت از بیماری باشد، بیمه بخشی از هزینه پیوند را پرداخت می کند. اما اگر ین روش به هدف زیبایی انجام شود بیمه هزینه را تحت پوشش قرار نمی دهد.
جمع بندی
جراحی پیوند لثه روشی است که به بازسازی لثه هایی که فرسوده شده اند و به محافظت از دندانها کمک میکند و باعث بهبودی لبخند میشود. همانطور که گفتیم انواع مختلفی از روش جراحی وجود دارد که به تشخیص پریودنتیست برای بیمار ارائه می شود. همه روش ها نسبتا ساده هستند و با کمترین خطر از هر گونه عوارض انجام می شوند. ممکن است افراد مدت کمی بعد از جراحی احساس درد و ناراحتی داشته باشند اما در طی دو هفته باید بهبودی کامل داشته باشند.
دکتر آرش غفوری متخصص ایمپلنت دندان و جراح لثه مجرب و ماهر یک متخصص ماهر در زمینه انجام انواع جراحی های لثه و درمان بیماری های مربوط به آن برای بیماران خود می باشد. شما می توانید با مراجعه به مرکز تخصصی ایمپلنت دندان و جراحی لثه در رشت در جلسه مشاوره مشکل خود را در میان گذارید و بعد از معاینات کامل و مشورت از بهترین روش جراحی پیوند لثه و یا سایر روش های درمانی بهره مند شوید.
همینطور میتوانید برای آگاهی از هزینه تخمینی وارد بخش قیمت ایمپلنت دندان و هزینه کاشت دندان شوید و یا با مرکز تخصصی ایمپلنت رشت تماس و وقت ملاقات با دکتر آرش غفوری متخصص ایمپلنت دندانی دریافت و طرح درمان دقیقی از ایشان دریافت نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید