جراحی کشیدن دندان ها، یکی از روش های رایج دندانپزشکی روز دنیا است. گاهی اوقات فرایند کشیدن مقداری پیچیده تر است و نیاز به اقدامات گسترده تری دارد. سوالی که ممکن است برای خیلی ها مطرح شود این است که چرا ممکن است کشیدن دندان ضروری شود؟ چرا ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد؟ بعد از جراحی کشیدن دندان چه مراقبت هایی نیاز هستند؟
در خیلی از موارد برای جراحی کشیدن دندان می توان به دندانپزشک عمومی مراجعه کرد. اما خیلی وقتها اکثر دندانپزشکان به دلیل داشتن تجربه ی زیاد جراحان در انجام این روش ها به صورت روزانه و پرتکرار، بیماران را برای کشیدن دندان به جراحان دهان ودندان ارجاع می دهند.
وقتی دندان از بالای خط لثه قابل مشاهده باشد و دندانپزشک بتواند به راحتی به آن دسترسی داشته باشد، تنها کاری که باید انجام شود کشیدن ساده دندان است.
ولی در مواردی که لازم باشد دندانپزشک مقداری از بافت لثه یا استخوان را برای کشیدن دندان بردارد، نیاز به جراحی خواهید داشت. البته جای نگرانی وجود ندارد با وجود فناوری پیشرفته ی امروز در دندانپزشکی، راحتی و امنیت شما تضمین خواهد بود.
در چه صورت دندان باید کشیده شود؟
بهتر است همیشه به دنبال راهکار برای نجات یک دندان باشیم، اما مواردی وجود دارند که ممکن است لازم باشد دندان کشیده شود. دلایلی از جمله: تروما (ضرب دیدگی)، بیماری، و فشردگی و نامرتبی دندان ها.
وقتی نمی توان یک دندان را با استفاده از روکش یا پرکردن ترمیم کرد، ممکن است بهترین گزینه کشیدن دندان باشد. دندان هایی که به دلیل بیماری پریودنتال استخوان کافی برای حمایت از آنها وجود ندارد و همچنین دندان های عفونتی (آبسه کرده) که درمان ریشه برای آنها موثر نیست نیز ممکن است نیاز به کشیده شدن داشته باشند. همچنین ممکن است که یک ارتودنتیست به دلیل روی هم رفتگی بیش از حد دندان ها کشیدن یک یا دو دندان را قبل از قرار دادن بریس ها توصیه کند. معمولا دندان های عقل به دلیل نهفته بودن یا نداشتن فضای کافی برای کامل بیرون آمدن، کشیده می شوند.
دلایل نیاز به جراحی کشیدن دندان
دندانپزشک با گرفتن عکس رادیوگرافی با اشعه ایکس و معاینه دندان ها تشخیص می دهد که آیا شما نیاز به کشیدن دندان به صورت ساده دارید یا به صورت جراحی دندان. برای مثال اگر دندان در حین کشیدن شکسته شود، ممکن است لازم باشد متخصص دندانپزشکی جراحی کشیدن دندان را انجام دهد.
دلایل دیگر برای کشیدن دندان به صورت جراحی عبارتند از:
- کشیدن دندان عقل نهفته که نیاز به برش بافت لثه دارد
- کشیدن دندان شکسته
- کشیدن دندان های درگیر عفونت شدید
- کشیدن دندان شکسته مولر در سطح خط لثه
مراقبت های بعد از کشیدن دندان
اگر کشیدن دندان به صورت جراحی باشد معمولا بخیه هایی وجود خواهد داشت که نیاز به مراقبت دارند. صرف نظر از اینکه کشیدن دندان به روش ساده انجام شده باشد یا جراحی، رعایت دستور العمل های مراقبت بعد از آن مهم هستند. به همین دلیل شما می توانید برای یک درمان سریع اقدام کنید و از روش های درمانی پیچیده و مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.
توصیه های متداول دندانپزشکان بعد از کشیدن دندان:
- به مدت دو ساعت بعد از جراحی کشیدن دندان از حرف زدن، خوردن، و آشامیدن غیر ضروری بپرهیزید.
- بعد از بند آمدن خونریزی، مقدار زیادی آب ولرم یا مایعات خنک بنوشید و غذاهای نرم مصرف کنید. دندانپزشک به شما توضیح خواهد داد برای بهبودی سریع تر چه رژیم غذایی را داشته باشید.
- از مسواک زدن اطراف جای خالی دندان خودداری کنید. به مدت 12 ساعت از شستشو و مسواک زدن دندان های خود خودداری کنید. پس از آن می توانید مثل همیشه مسواک بزنید، اما با احتیاط. دندانپزشک ممکن است از شما بخواهد دهان خود را با دهانشویه های تجویزی یا آب ولرم و نمک شستشو دهید.
- ممکن است دندانپزشک داروهای مسکن برای شما تجویز کند. این داروها می توانند به بهبودی شما بدون آنکه هیچ دردی تحمل کنید یا هیچ خطر خاصی شما را تهدید کند کمک کنند.
- در صورت ادامه داشتن خونریزی، فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
در نتیجه اگر برای جراحی کشیدن دندان خود نیاز به جراحی دارید جایی برای نگرانی وجود ندارد چون با وجود روش ها و داروهای بی حسی مدرن امروز، کشیدن دندان سلامت بیشتر دهان شما را در دراز مدت تأمین خواهد کرد.
مرکز تخصصی ایمپلنت دندان و جراحی لثه دکتر آرش غفوری مجهز به پیشرفته ترین ابزار و تکنیک های دندانپزشکی روز دنیا می باشد و شما می توانید با خیال راحت مشکلات دندانپزشکی خود را تحت نظر بهترین متخصص ایمپلنت و جراحی لثه در رشت دکتر آرش غفوری در محیطی آرام و مدرن درمان کنید.
دیدگاهتان را بنویسید