مسواک زدن به صورت منظم و استفاده ی روزانه از نخ دندان، همراه با مراجعه ی منظم به دندانپزشک، تاثیر زیادی در سلامت و استحکام دندان ها دارند. اما بهداشت دهان و دندان فقط مختص دندان ها نیست بلکه لثه ها هم نیاز به مراقبت و نگه داری دارند. وقتی شما به طور منظم معاینات دهان و دندان خود را انجام می دهید دندانپزشک این فرصت را دارد تا بیماری لثه را در مراحل اولیه تشخیص داده و قبل از پیشرفت آن را درمان کند. اگر مراجعه به دندانپزشک و معاینات منظم را انجام نداده باشید، بیماری لثه پیشرفت می کند و باعث آلوده شدن و آسیب به سایر قسمت ها می شود که در مرحله ی پیشرفت بیماری نیاز به جراحی لثه خواهید داشت. ممکن است دندانپزشک بعد از معاینه شما را برای انجام جراحی لثه به یک متخصص جراحی لثه ارجاع دهد. در این مطلب می خواهیم هر آنچه باید درباره جراحی لثه بدانید را به شما توضح دهیم.
درباره دلایل جراحی لثه
التهاب لثه یک نوع خفیف از بیماری لثه است که معمولاً توسط دندانپزشک قابل درمان است. پریودنتیت یک نوع پیشرفته از التهاب لثه است که باعث التهاب شدید و آسیب رساندن به بافت لثه و استخوان می شود. معمولا بیماری پریودنتیت نیازبه مراجعه به جراح لثه ( پریودنتیست ) و روش درمانی جراحی لثه دارد. در جراحی لثه (پریودنتال) استخوان ها و بافت های آسیب دیده دوباره بازسازی می شوند، و همچنین باعث جلوگیری از دست دادن دندان می شود، شکاف های ایجاد شده بین لثه و دندان را کاهش می دهد و استخوان فک را بازسازی می کند تا رشد باکتری ها را متوقف کند.
البته باید بدانید که، بیماری لثه تنها دلیل جراحی لثه نیست. بعضی از بیماران برای رسیدن به زیبایی جراحی لثه را انتخاب می کنند، مانند افرادی که لبخند لثه ایی دارند.
درباره انواع جراحی لثه
اینکه چه نوع از جراحی لثه برای شما مناسب است بستگی به شدت بیماری و آسیب خاصی که وارد کرده یا نتیجه ی دلخواهتان از زیبایی دارد. انواع جراحی لثه شامل موارد زیر است:
1. جراحی فلپ لثه
لثه ها برای پاکسازی عمیق از دندان برداشته می شوند، سپس دوباره به اطراف دندان ها بخیه زده می شوند. در بعضی موارد در حین جراحی نیاز به تغییر شکل استخوان داریم.
2. عمل لثه
برای به دست آوردن زیبایی و تمیزتر نگه داشتن سطح دندان ها بافت اضافی لثه که بیش از حد رشد کرده را بر می دارند.
3. ترمیم لثه
بافت های سالم لثه برای زیبایی و جذابیت بیشتر لبخند تغییر شکل پیدا می کنند و گاهی با پیوند لثه این تغییر انجام می گیرد.
4. پیوند لثه
مقداری بافت از سقف دهان برداشته می شود و به اطراف و ریشه های دندانی که به علت فرسایش لثه در معرض دید قرار گرفته اند پیوند زده می شود که باعث تراز و صاف شدن خط لثه و کاهش حساسیت دندان و لثه می شود.
5. بازسازی لثه
بافت لثه به سمت عقب کشیده می شود تا بتوانند باکتری ها را از بین ببرند. جراح پیوند استخوان، یک لایه ی نازک غشایی یا پروتئین های محرک بافتی را برای کمک به بازسازی بافت های لثه در اطراف دندان اضافه می کند.
جراحی لثه در رشت | دکتر آرش غفوری | متخصص جراحی لثه
فرایند جراحی لثه
متخصص جراحی لثه (پریودنتیست ) قبل از اینکه هر نوع از جراحی لثه را شروع کند، ابتدا دندان ها به طور کامل تمیز می کند و سپس از بی حسی موضعی برای بی حس شدن ناحیه ی عمل استفاده می کند و در بعضی موارد، ممکن است به بیهوشی عمومی نیاز باشد. اگر زیر سطح لثه نیاز به یک پاکسازی عمیق داشته باشد، جراح لثه برش های کوچکی را در امتداد خط لثه ایجاد می کند و لثه ها را از دندان بلند می کند تا بتواند عمق لثه را از باکتری ها و پلاک ها پاک کند.
در مرحله ی آخر، جراح لثه (پریودنتیست) روش خاص جراحی را که مناسب بیماری شما می باشد را انجام می دهد، سپس لثه ها را در جای خود بخیه می زند. متخصص جراح لثه می تواند اطلاعات بیشتری درباره جزئیات جراحی مناسب بیماری شما، نحوه آماده سازی و مدت زمان لازم به شما ارائه دهد.
روند بهبودی بعد از جراحی لثه
زمان بهبودی برای جراحی پریودنتال به نوع عمل بستگی دارد، اما معمولا بیشتر متخصصان جراح لثه در طی 1 تا 2 هفته زمان پیگیری را مشخص می کنند. در طول دوره ی نقاهت، برای تمیز نگه داشتن دهان و جلوگیری از عفونت باید از دهان شویه ضد عفونی کننده استفاده شود. همچنین جراح لثه ممکن است مصرف یک دوره آنتی بیوتیک را تجویز کند.
در چند روز اول بعد از جراحی، ممکن است به شما توصیه شود که غذاهای نرم بخورید و از ورزش شدید و مصرف سیگار پرهیز کنید.
درباره درد و ناراحتی جراحی
ممکن است دندانپزشک شما را برای جراحی به متخصص جراحی لثه (پریودنتیست) معرفی کرده باشد، به احتمال زیاد سوالی که برای شما پیش میاید این است که آیا جراحی لثه دردناک است؟ دردناک بودن جراحی لثه به فرد و نوع جراحی بستگی دارد، اما به طور کلی در طی جراحی به دلیل استفاده از بی حسی ها و بیهوشی ها، دردی وجود ندارد.
بعد از جراحی، معمولا بیشتر افراد مقداری درد خفیف همراه با تورم ناچیز را تجربه می کنند که می توان با مسکن های بدون نسخه متوقف کرد. پریودنتیست اطلاعات دقیق تری در مورد نحوه کنترل هرگونه درد و تورم به شما می دهد.
روش های جایگزین جراحی لثه
در بعضی از موارد بیماری لثه، ممکن است نیاز به جراحی لثه نباشد و روش های دیگری برای درمان کاربرد داشته باشد.در فرسایش لثه، از روش سوزنی (pinhole) استفاده می شود که در این روش سوراخ کوچکی توسط یک ابزار خاص ایجاد می کنند و لثه را در موقعیت مناسب خود روی دندان قرار می دهند.وقتی که لثه ها در جای خود قرار گرفتند، از نوارهای کلاژن برای تثبیت موقعیت لثه و سازگاری بافت لثه بر روی دندان ها در سطح جدید استفاده می شود.
یکی دیگر از روش های درمانی بیماری لثه به غیر از جراحی لثه، روش اتصال جدید به کمک لیزر است.
Laser Assisted New Attachment Procedure (LANAP)
که فضاهای ایجاد شده ی پر از باکتری بین لثه و دندان ها را کاهش می دهد. در این روش برای از بین بردن باکتری های موجود در فضاها و از بین بردن بافت های بیمار از لیزر استفاده می شود و به اتصال فیبرهای کلاژن لثه به دندان کمک می کند و دوباره آن قسمت را به حالت اولیه ی ایمن خود در می آورد.
لبخند سالم خود را در مرکز تخصصی ایمپلنت رشت به مدیریت دکتر آرش غفوری به دست آورید.
در مرکز تخصصی ایمپلنت رشت به مدیریت دکتر آرش غفوری، ما متعهد به ارائه ی بهترین خدمات در یک محیط حرفه ای و پیشرفته هستیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش های جراحی لثه یا تنظیم وقت مشاوره برای تعیین اینکه آیا شما مناسب درمان های غیر جراحی لثه هستید یا خیر، با ما تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید