اطلاعات عمومی دندانفرسودگی دندان

فرسودگی دندان باعث می شود زمانی که مینای دندان به دلیل حمله ی اسید ها از بین می روند دچار فرسایش شوند. مینای دندان لایه ی بیرونی و محافظ دندان است که از قسمت حساس دندان یعنی عاج دندان محافظت می کند. با از بین رفتن مینای دندان و فرسودگی دندان عاج زیر مینای دندان بیرون می آید و منجر به درد و حساسیت می شود.

علائم فرسایش دندان چیست؟

فرسایش معمولاً به صورت سوراخ و پوسیدگی در دندان ظاهر می شود و به طور کلی سطح دندان و لبه های آن را از بین می برد که باعث بیرون آمدن عاج زیر مینای دندان می شود که رنگ آن زردتر از مینای دندان است و همچنین خوردن و نوشیدن غذاها و نوشیدنی های گرم وسرد با درد و حساسیت زیاد همراه می شود.

علت فرسایش دندان چیست؟

اسید باقی مانده از غذاها و نوشیدنی ها باعث نرم شدن مینای دندان می شوند. بزاق دهان به مرور زمان اسید دهان را از بین می برد و به حالت نرمال برمی گرداند. اگر این حمله اسیدی بیش از حد اتفاق بیوفتد، دهان فرصتی برای ترمیم خود ندارد و مینای دندان به همراه مسواک زدن از بین می رود و به مرور زمان سطح دندان کاملا از بین می رود و باعث فرسودگی دندان میشود.

آیا بیماری های زمینه ای می تواند باعث فرسودگی دندان شود؟

افرادی که دچار پرخوری عصبی هستند و معمولا بعد از غذا خوردن استفراغ می کنند از آنجا که مقدار زیادی اسید در استفراغ وجود دارد می تواند به مینای دندان آسیب برساند.

اسیدهای تولید شده توسط معده وارد دهان و لثه می شوند (رفلاکس معده). افرادی که مشکلات فتق معده یا مری دارند یا الکل زیادی مصرف می کنند ممکن است به دلیل استفراغ دچار فرسودگی دندان شوند.

تاثیر رژیم غذایی بر فرسایش دندان

غذاها و نوشیدنی های اسیدی می توانند باعث فرسایش شوند. نوشابه های گازدار، نوشیدنی های الکلی و سودا  در صورت مصرف زیاد در فرسودگی دندان موثر هستند، زیرا حاوی اسیدهای ضعیفی هستند که می توانند به دندان شما آسیب برساند. میوه ها و آب میوه ها به ویژه مرکبات از جمله لیمو و پرتقال حاوی اسیدهای طبیعی هستند که می توانند در صورت مصرف زیاد برای دندان ها مضر باشند.

آب ساده و خالص بهترین نوشیدنی برای دندان ها است. شیر یک نوشیدنی مفید است زیرا به از بین بردن اسیدهای موجود در دهان کمک می کند.

راه های جلوگیری از فرسودگی دندان

  • غذاهای اسیدی و نوشیدنی های گازدار و نوشابه ها را فقط همراه وعده غذایی میل کنید زیرا باعث می شود تعداد حملات اسیدی به دندان ها و فرسودگی دندان را کاهش دهد.
  • نوشیدنی ها را در دهان خود نگه ندارید و قرقره نکنید یا از نی برای کمک به راحت تر رفتن نوشیدنی ها به درون حلق و جلوگیری از تماس طولانی مدت با دندان های خود استفاده کنید.
  • سعی کنید پنیر یا شیر بیشتر مصرف کنید.
  • بعد از غذا آدامس بدون قند بجوید چون باعث تولید بزاق می شود و بزاق برای از بین بردن اسید های باقی مانده در دهان مفید هستند.
  • حداقل یک ساعت بعد از خوردن و نوشیدن غذاهای اسیدی مسواک بزنید.
  • حتما در آخر شب قبل از خواب و حداقل یکبار در طول روز، با خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. از یک مسواک با برس متوسط ​​تا نرم استفاده کنید.
  • کودکان زیر سه سال از خمیر دندان های مخصوص کودکان استفاده کنند.
  • بعد از مسواک زدن آب دهان خود را بیرون بیاورید و آبکشی نکنید تا فلوراید بیشتر روی دندان های شما بماند.
  • علاوه بر استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید، ممکن است دندانپزشک استفاده از دهانشویه حاوی فلوراید و ژل فلوراید را توصیه کند.

دکتر آرش غفوری متخصص و جراح مرکز تخصصی ایمپلنت دندان و جراحی لثه در رشت معتقد است فرسایش دندان همیشه نیازی به درمان ندارد. با معاینات منظم و مشاوره ی اصولی و درست دندانپزشک می توانید از پیشرفت مشکل و فرسایش بیشتر جلوگیری کنید. اگر دندان نیاز به درمان داشته باشد محافظت از مینای دندان و عاج زیر آن برای جلوگیری از حساسیت مهم است.

معمولاً دندان فرسوده با مواد پرکننده ترمیم می شود و در موارد شدیدتر ممکن است دندانپزشک نیاز به نصب روکش داشته باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر