بیشتر مردم در مورد مراجعه به دندانپزشک و انجام اقدامات دندانپزشکی دچار ترس و اضطراب می شوند و گاهی اوقات این ترس و اضطراب باعث می شود که از مراقبت و درمان مشکلات دندان و دهان خود اجتناب کنند و باعث پیشرفت بیماری ها و در نهایت از دست دادن دندان های خود شوند. امروزه انواع روش های بی حسی و استفاده ی آنها در درمان مشکلات و بیماری های دندانی باعث شده است که بیماران کمتر دچار ترس و استرس شوند.
فواید استفاده از بی حسی دندان
استفاده از مواد بی حسی دندان به بیماران این امکان را می دهد تا در انجام روشهای درمانی گسترده یا طولانی مدت درد و ناراحتی را تجربه نکنند و ممکن است باعث از بین رفتن ترس و استرس بیماران از انجام روش های درمانی دندانپزشکی شود. در اقدامات و عمل های دندانپزشکی چندین روش مختلف برای کنترل درد، کاهش ناراحتی و کمک به آرامش بیمار وجود دارد. میزان کاهش قابل توجه یا از بین رفتن کلی درد و ناراحتی بیمار حین درمان و جراحی های دندانپزشکی بستگی به نوع بی حسی استفاده شده دارد.
انواع بی حسی دندان
برای بی حس شدن دندان و دهان حین عمل دندانپزشکی از چندین راه مختلف می توان استفاده کرد. انواع روش های بی حسی دندان عبارتند از:
بی حسی موضعی
بی حسی موضعی به این صورت است که داروی بی حسی به درون دهان تزریق می شود. این دارو عصب های منتقل کننده ی درد را مسدود می کنند و همان قسمت تحت درمان بی حس می شود. از این نوع بی حسی معمولاً در هنگام پرکردن دندان، درمان بیماری های لثه یا آماده سازی دندان ها برای روکش دندان استفاده می شود.
آرام بخش
این روش معمولاً از طریق نفس کشیدن اکسید نیتروژن، که به لفینگ گاز نیز معروف است، استفاده می شود. همچنین استفاده از آن به صورت قرص قبل از شروع عمل دندانپزشکی امکان دارد. برای کاهش اظطراب و ترس بیمار معمولا این نوع از بی حسی را به همراه بی حسی موضعی انجام می دهند.
بیهوشی عمومی
قوی ترین نوع بیهوشی موجود برای روش های دندانپزشکی بیهوشی عمومی است که از طریق تزریق داروهای وریدی انجام می شود و باعث می شود که بیمار برای مدت زمان کوتاه تا اتمام عمل جراحی هوشیاری خود را از دست دهد. از بیهوشی عمومی معمولاً فقط در حین عمل جراحی دهان و دندان استفاده می کنند.
عوارض بی حسی دندان
معمولا بی حسی های استفاده شده در دندانپزشکی ایمن و مطمئن هستند. اما دندانپزشک یا متخصص باید قبل از تجویز و مصرف آنها، سوابق پزشکی بیمار را بداند تا بتواند از عوارض احتمالی جلوگیری کند. عوارض جانبی بی حسی نادر است و با توجه به نوع بیهوشی که انجام می شود متفاوت است. عوارض احتمالی که ممکن است برای بیمار پیش بیاید شامل موار زیر است:
- سرگیجه
- حالت تهوع
- استفراغ
- تورم در محل تزریق
- تورم یا بی حسی در دهان
در بیهوشی عمومی خطرات جدی تر خیلی کمتر اتفاق میوفتد و بیشتر در بیمارانی که سابقه ی پزشکی جدی یا حساسیت به داروی بیهوشی دارند و یا همچنین بیمارانی که سابقه ی سوء مصرف الکل دارند ممکن است دچار عوارض مواد بیهوشی شوند.
آیا با وجود تمام پیشرفت ها در علم دندانپزشکی شما هم جزو افرادی هستید که همچنان از دندانپزشکی هراس دارید؟
در مرکز تخصصی ایمپلنت رشت به مدیریت دکتر آرش غفوری کاشت ایمپلنت با جدید ترین متدها و با استفاده از تجهیزات مدرن و پیشرفته از قبیل استفاده از سوزن های لیزر کات که باعث میگردد هیچ گونه دردی هنگام تزریق داروی بیحسی متوجه بیمار نگردد و همینطور استفاده از دارو های بی حسی خاص مانند بوپیواکایین و با تکنیک های منحصر به فرد دکتر آرش غفوری در کاشت ایمپلنت و در کمترین زمان ممکن باعث گردیده دغدغه اصلی بیماران که همان احساس درد در هنگام درمان های دندانپزشکی است رفع گردد و این مرکز به عنوان بهترین مرکز کاشت ایمپلنت بدون درد شناخته شود.