فهرست محتوا مقاله :
دندانهای جایگزینی که توسط ایمپلنت دندانی پشتیبانی میشوند عملکرد و ماندگاری بسیار خوبی دارند، چون ایمپلنت های تیتانیومی دقیقا شبیه دندانهای طبیعی و مانند ریشه دندان طبیعی برای پشتیبانی بیشتر به طور کامل در استخوان فک محکم میشوند. برای بهره مندی از این روش با وجود روش های رایج پیوند استخوان، معمولا می توانید دندان های خود را جایگزین کنید. این روش و فناوری مناسب، باید به اندازه ی کافی استخوان نگهدارنده دندان در فک وجود داشته باشد تا ایمپلنت دندان را در جای خود نگه دارد. متأسفانه، همیشه با از دست دادن دندان، استخوان اطراف آن تقریباً تحلیل می رود (کاهش عرض، ارتفاع و تراکم) و این روند بلافاصله بعد از نبود دندان شروع می شود. هرچه مدت زمان طولانی تری جای خالی دندان وجود داشته باشد، استخوان نگه دارنده ی آن بیشتر از بین می رود (تحلیل می رود). ممکن است بخواهید ایمپلنت دندانی داشته باشید اما استخوان کافی برای حمایت از آن نداشته باشید، آیا می توان در اینصورت کاری انجام داد؟ دکتر آرش غفوری متخصص ایمپلنت و جراحی لثه معتقد است که پاسخ این سوال مثبت است. با وجود روش های رایج برای این کار، معمولا می توانید دندان های خود را جایگزین کنید.
پروسه ی عمل پیوند استخوان
پیوند استخوان، معمولاً یک عمل جراحی جزئی است که در مطب دندانپزشکی انجام میشود و برای ایجاد استخوان جدید در ناحیه ی فک که قبلاً از دندانها حمایت می کرد، استفاده میشود. در قسمت لثه یک برش کوچک ایجاد می شود تا استخوان زیر آن معلوم شود و سپس مواد پیوند به آن قسمت اضافه می شود. معمولا مواد پیوند استخوان فرآوری شده است که به عنوان نگه دارنده عمل می کنند و در نهایت توسط بدن جذب می شوند و با استخوان جدید جایگزین می شوند.
مواد پیوند استخوانی از منابع مختلفی تهیه می شود. گاهی اوقات از بدن خود فرد استفاده می شود و در بعضی موارد این استخوان از یک اهدا کننده حیوان یا انسان است که توسط آزمایشگاه پردازش می شود تا آن را استریل و ایمن کند. مواد پیوند استخوان حتی می تواند مصنوعی باشد که به صورت پودر یا ژل از طریق سرنگ تزریق شود.
انواع پیوند استخوان
همه ی مواد مختلفی که برای پیوند استخوان استفاده می شود توسط تیم تحقیقات و آزمایشگاهی قابل توجهی پشتیبانی می شوند. این مواد جهت بررسی ایمنی و بهداشتی در لابراتوارها پردازش می شوند (به جز اتوگرافت ها که نیازی به پردازش ندارند) در این صورت احتمال رد یا انتقال بیماری از بین می رود.
پیوند استخوان اتوگرافت
اگر قبلاً با مفهوم پیوند استخوان آشنا شده باشید باید بدانید که اتوگرافت احتمالاً مواد پیوند استخوانی است که از بدن خود فرد گرفته می شود و به محل مورد نظر پیوند زده می شود. این تنها نوع پیوند استخوان است که شامل ایجاد برش جراحی در دو قسمت از بدن می شود، یک قسمت که استخوان از آن برداشت میشود و قسمت دیگر که در آن پیوند انجام میشود.
الوگرافت
استخوان انسانی فرآوری شده ی آزمایشگاهی که از یک اهداکننده ی متوفی گرفته شده است.
زنوگرافت
این ماده ای از یک حیوان و معمولاً یک گاو گرفته می شود.
الوپلاست
در این نوع پیوند از مواد مصنوعی (ساخته ی دست انسان) استفاده می شود.
نتیجه گیری
برای انجام این کار معمولاً فقط از بیحسی موضعی استفاده می شود، اگرچه آرامبخشهای خوراکی یا IV نیز میتوانند برای داشتن آرامش و راحتی بیشتر استفاده شوند. از آنجا که برای دسترسی به استخوان زیرین که پیوند در آنجا انجام می شود، باید یک برش کوچک در بافت لثه ایجاد شود ممکن است بعد از پایان جراحی کمی درد در آن قسمت ایجاد شود که این درد را معمولاً می توان با داروهای ضد التهاب و یا مسکن های بدون نسخه و همچنین کمپرس یخ بعد از جراحی برطرف کرد. ممکن است احساس کنید که کاملاً خوب شده اید و به حالت عادی خود برگشته اید، اما شاید تا هفت ماه طول بکشد که استخوان برای دریافت ایمپلنت دندان آماده شود.
اگر دندان یا دندان های خود را از دست داده اید و مدت زمان زیادی از آن می گذرد و برای جایگزینی آن قصد انجام ایمپلنت دندان را دارید می توانید با مراجعه به مرکز تخصصی ایمپلنت دندان و جراحی لثه به مدیریت متخصص مجرب و ماهر دکتر آرش غفوری مراجعه کرده و از مشاوره و راهنمایی ایشان در زمینه ی ایمپلنت دندان و اقدامات لازم برای جایگزینی دندان های خود بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید